Naturligt glutenfria tortillas och enchiladas med kyckling och fetaost

 

Jag älskar tacos! Jag är uppväxt med att äta tacos varenda fredag. Det var ett sätt för mamma att få i oss mera grönsaker. Nu är ju inte det ett problem längre då jag älskar alla sorters grönsaker och frukter. Hursomhelst! Jag har saknat att äta mjuka bröd till tacosen. Därför blev jag så glad när jag hitta det här receptet i boken ”nytt bröd” som jag fick i julklapp. Dagen efter tog vi resten av bröden som var kvar och gjorde enchiladas med kyckling.

 

Recept, Tortillas ur boken ”Nytt bröd- baka gott utan gluten” av Jessica frej och Maria Blohm

400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 gram rismjöl
150 gram majsmjöl
0,5 tsk salt
30 gram fiberhusk

Blanda allt till en jämn smet, låt svälla 15 min, dela sedan upp i 10 bitar och kavla ut dem till lagom storlek. Stek bröden på hög värme i en torr stekpanna ett par minuter tills de fått rätt färg. Håll dem varma under en bakduk.

 

Recept, Enchiladas med kyckling och fetaost
1 pkt kycklingfiléer
2 st lökar
1,5 tsk sambal olek
2,5 dl creme fraiche (jag hade Oat fraîche)
5 st tortillas
1 pkt fetaost
salt och peppar
spiskummin

Stek kycklingen och löken. Blanda i sambal olek, crème fraîche, salt, peppar och spiskummin. Fyll tortillas med blandningen och strö över fetaost. Sätt in i ugnen på 225 grader tills det fått lite färg. Servera med en god sallad!

2015-01-17 18.47.45

2015-01-17 19.15.33

#glutenfritt #mjölkfritt #middag #kyckling #glutenfribakning #bröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *